Om elplast

el-plast starter i 1960 i privaten

30. januar 1960 blev elplast stiftet af maskinmester Bent Rueløkke Kongshøft.
Virksomheden startede op, i den private 3-værelse lejlighed i Rødovre. Den første kunde var Atom-station Risø i Roskilde (RISØ), med en ordre på 50 stk. A-4 plastmapper. Senere kom der ordrer på sædeovertræk til Københavns Havnerundfart og til Stormagasinet Anva, Hvor der blev fremstillet bassiner, til deres 26 udstillingsvinduer. Basinnerne fik megen omtale og blev vist i et indslag i TV, på DR..!!

6 mdr senere vokser el-plast ud af lokalerne

Virksomheden voksede hurtigt, og efter 6 måneder måtte den flytte til større lokaler i Rødovre. Her blev der ansat mere personale og Bent’s hustru Solveig & sønnen Clark deltog nu aktivt i produktionen, i virksomheden. Ugebladet Hjemmet, kom nu med en ordre på 105.000 stk. samlemapper til racerbils-kort, mappen blev lavet som et målflag i sort/hvid terner. Post og Telegrafvæsnet (Post Danmark), kom også til som kunde, med en stor ordre på 200.000 stk. røde postgiro-bøger, samt store mængder af A4-charteques & A4-lommer med blindpræg.

vokseværk kræver endnu en flytning i 1972

På grund af den stigende ordretilgang og produktion – flyttede virksomheden i 1972 til Hørkær 7-9 i Herlev. Clark Kongshøft blev nu fastansat som produktionchef efter 5 år i forsvaret. Pladeselskabet EMI var nu kommet til som kunde, og der blev produceret etuier til LP og singler i massevis. Da markedet for LP’er døde hen, blev der satset mere på diverse journalomslag/mapper, som i dag leveres til de fleste danske sygehuse & kommuner. Siden fandt man på nye produkter, så som CD-etuier, Kreditkort omslag, Lommearkiver osv.

generationsskifte i 1989

I 1989 overtager Clark Kongshøft firmaet’s daglige ledelse, efter sin fars død. Clark & hans mor, Solveig, kører firmaet sammen frem til 1997, hvor Clark overtager ejerskabet af virksomheden fuldt ud.

bedre logistik i nye lokaler

1.marts 2012 flytter virksomheden til nye, større og langt mere optimale lokaler på Gammel Kulhusvej 31, i Kulhuse ved Jægerspris, på toppen af det naturskønne Hornsherred.

Den dag i dag, er el-plast ApS stadig en familievirksomhed og nu på 3 generation. Clark´s søn Dennis er nu også ansat i virksomheden, som Productionmanager.